0031 (0)575 - 442999 - info@spervital.nl
« terug

Algemene info verdunners

Al onze verdunners worden ingevroren in speciale vrieseenheden van -80C. Voor het transport worden de verdunners ingepakt in polystyreen boxen, waardoor ze tijdens transport diepgevroren blijven. Bij een transport van langer dan 24 uur gebruiken wij droogijs om de verdunners bevroren te houden. Het is erg belangrijk om bij aankomst de verdunners gelijk in de vriezer te plaatsen. De verdunners blijven tot twee jaar na productiedatum houdbaar in een vrieskist van -20C. Na het ontdooien blijft de verdunner maximaal drie dagen houdbaar in de koelkast bij maximaal 5C. Wij adviseren de verdunner niet te ontdooien boven 37C.

Onze verdunners zijn breed inzetbaar, bovendien is het sperma zeer goed houdbaar in onze verdunners en blijft de beweging optimaal. Wanneer sperma onder de microscoop onderzocht wordt, zijn de cellen in onze verdunners prima zichtbaar. Wij verwerken in al onze verdunners antibiotica met een zeer effectieve werking zonder de spermacellen hierbij te belasten. Deze antibiotica werken tegen een breed spectrum van gram-positieve en negatieve bacteriën. Deze zijn in samenwerking met een vooraanstaand laboratorium op dat gebied ontwikkeld waarvoor Spervital exclusieve rechten heeft. Om er zeker van te zijn, dat onze producten van de beste kwaliteit zijn, hanteren wij een stricte handleiding in ons laboratorium en wordt ieder batch op 2 verschillende manieren getest op bacteriegroei. De pH wordt gemeten en er wordt onderzoek verricht onder de microscoop om te kijken naar ongeregeldheden in de verdunner. Met ons barcodesysteem kunnen wij ieder flesje afzonderlijk van elkaar traceren.

Voor exportdoeleinden kunnen wij een exportcertificaat leveren, indien nodig getekend door dierenartsen van het VWA. Sommige landen buiten de EU vereisen een importvergunning om de verdunner te mogen importeren.

Nederlandse klanten krijgen de producten nog de dezelfde dag bezorgd bij bestelling voor 11 uur 'sochtends met HippoXpress. Indien de bestelling tot de volgende dag kan wachten, versturen wij ook via Miedema Ophaaldienst. Klanten in het buitenland krijgen de bestelling de volgende dag bezorgd via een andere koeriersdienst zoals System Plus of UPS. 

« terug